На Покровському напрямку йдуть запеклі бої, на Курахівському - складна ситуація

На Покровському напрямку йдуть запеклі бої, на Курахівському - складна ситуація

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 107 бойових зіткнень, найгарячіше зараз на Курахівському та Покровському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 середи, 4 вересня.

«Сьогодні окупант завдавав авіаційних ударів та вів артилерійські обстріли по прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. На даний час відомо про 5 авіаційних ударів із застосуванням 11 керованих авіаційних бомб», - зазначили у Генштабі.

Зокрема, під удари ворога потрапили райони населених пунктів Суми, Токарі, Нова Слобода, Ямпіль та Юнаківка. Обстрілів артилерії зазнали Сидорівка, Нововасилівка, Славгород, Попівка, Високе, Покровка, Бояро-Лежачі, Заріччя, Дмитрівка, Михальчина Слобода та Чуйківка.

Читайте також: Злочинні удари ворога по цивільному населенню України

На Харківському напрямку з початку доби відбулося одне боєзіткнення поблизу Вовчанська, яке наразі триває.

На Куп’янському напрямку російські війська 14 разів намагалися штурмувати позиції Сил оборони поблизу Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та Мясожарівки, бої тривають.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Торського. Всього від початку доби на цьому напрямку нараховується вже 11 боєзіткнень, досі триває чотири.

На Сіверському напрямку армія РФ не полишає спроб прорвати оборону українських військ, проте отримує гідну відсіч. Так, поблизу Івано-Дар’ївки загарбники один раз намагалися потіснити підрозділи Сил оборони.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська один раз намагалися вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій. Також ворог завдав удару некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

Читайте також: Пожежі й зруйновані будинки: російські війська від ранку обстрілюють Куп’янськ

На Торецькому напрямку армія РФ за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації вісім разів атакувала позиції українських військ. На даний час триває боєзіткнення поблизу Нью-Йорка.

На Покровському напрямку ситуація залишається напруженою. В районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки та Миролюбівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 31 штурм позицій Сил оборони, тривають бої у восьми локаціях. Також ворожа авіація завдала ударів поблизу населених пунктів Олександропіль та Селідове, застосувавши КАБи та некеровані авіаційні ракети.

На Курахівському напрямку спостерігається складна ситуація, ворог від початку доби 32 рази атакував підрозділи Сил оборони, зокрема намагався просунутися поблизу Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили дві штурмові дії противника в бік Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку в районі Роботиного загарбники один раз намагалися просунутися вперед, але отримали жорстку відсіч.

Читайте також: Курська операція: Зеленський пояснив, скільки Україна утримуватиме під контролем території РФ

На Придніпровському напрямку Сил оборони відбили п’ять атак російської армії, ворог успіху не мав.

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона 4 вересня знищила чотири російські крилаті ракети Х-101, три крилаті ракети «Іскандер-К» і 22 ударні безпілотники типу Shahed-131/136.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-