Атака на Київ: тривога тривала понад 9 годин, ППО знищила всі дрони

Атака на Київ: тривога тривала понад 9 годин, ППО знищила всі дрони

Укрінформ
У Києві під час повітряної тривоги, яка тривала безперервно понад 9 годин, знешкодили всі російські ударні безпілотники, які загрожували місту.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Київська міська військова адміністрація.

«Чергова тривала масована атака російських ударних дронів! На територію України ворожі безпілотники почали залітати ще переддень ввечері (близько 22-ї години) з південного та східного напрямків. Під загрозою повітряного удару перебували практично усі південні, північні, східні, центральні та частина західних областей України, в тому числі і Київ. В столиці тривогу оголосили ще до опівночі і тривала вона безперервно понад 9 годин», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, протягом усього цього часу російські дрони, попередньо типу Shahed, намагалися атакувати столицю. Цього разу на Київ вони заходили переважно поодинці, а не групами. «Але жоден з ворожих БПЛА своє цілі не досягнув! Усі безпілотники, які загрожували столиці, були знешкоджені», - додав Попко.

За даними оперативного зведення, на цю хвилину в Києві без потерпілих та руйнувань. Зараз для столиці немає потенційних повітряних загроз.

«Але прошу усіх киян та гостей міста бути уважними і пильними - атака ворожих ударних дронів у інших регіонах України ще триває, і не виключено, що російські дрони можуть змінити курс і спробувати атакувати Київ. Тому слідкуйте за сигналами повітряної тривоги і бережіть себе», - наголосив начальник КМВА.

Читайте також: Німеччина передасть для посилення ППО України 17 систем IRIS-T - Шольц

Як повідомляв Укрінформ, повітряні сили повідомляли про запуск ударних БПЛА з півночі та півдня країни. У Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи, повідомлялося про роботу сил ППО.

Фото: 117 окрема механізована бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-