Путін применшує оперативні наслідки української операції в Курській області - ISW

Путін применшує оперативні наслідки української операції в Курській області - ISW

Укрінформ
Російський лідер Володимир Путін продовжує применшувати оперативні наслідки української операції у Курській області для всієї лінії військових дій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зауважують, що під час виступу на Східному економічному форумі 5 вересня Путін заявив, що українське вторгнення не змусило Росію передислокувати війська із прифронтових районів України у Курську область або зупинити наступальні операції російської армії на «ключових напрямках» на сході України. Він стверджував, що вторгнення ЗСУ не вплинуло на головну мету Росії – захоплення решти території Донбасу.

Аналітики ISW оцінюють, що заяви Путіна про те, що вторгнення у Курську область не мало жодних оперативних наслідків не відповідають дійсності.

«Українське вторгнення в Курську область мало наслідки на всій лінії бойових дій, і ці наслідки, ймовірно, продовжуватимуть впливати на російські наступальні та оборонні можливості після кульмінації наступу під Покровськом», – підсумували в Інституті.

Читайте також: В Курській області зберігаємо визначені рубежі, на Покровському напрямку додаємо сил - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Станом на кінець серпня Сили оборони під час створення в Курській області зони безпеки взяли під контроль 100 населених пунктів та захопили в полон близько 600 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-