Зеленський на «Рамштайні» закликав надати більше зброї Україні

Зеленський на «Рамштайні» закликав надати більше зброї Україні

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав країни-партнери надати Україні більше озброєння, у тому числі пришвидшити постачання обіцяних систем ППО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час відкриття у п’ятницю чергового засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

"Ви всі знаєте, що ми працюємо з мінімумом озброєння. Так, ми вдячні, дуже вдячні за кожен пакет підтримки, який надається Україні від вас, від ваших країн. Але нам потрібно більше зброї, щоб вигнати російські війська з нашої землі, особливо в Донецькій області“, - сказав він.

Зеленський також наголосив на важливості того, "щоб кожен пакет допомоги, який оголошується, без зволікань поступав на поле бою". "Від цього залежить перебіг бойових дій на Донеччині. Якщо Путін не матиме успіхів там, він не матиме успіхів ніде і ні в чому", - додав він.

Президент подякув всім партнерам за те, що на саміті НАТО у Вашингтоні було прийнято рішення щодо систем протиповітряної оборони для України, але водночас вказав на зволікання з їх постачанням.

Читайте також: Зеленський прибув на авіабазу «Рамштайн»

"Я не буду зараз відкрито говорити про кількість систем, які ми отримали. Ще раз дуже дякую за них. Але кількість систем протиповітряної оборони, які ще не поставлені, є значною", - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що "світ має достатньо систем протиповітряної оборони для того, щоб російський терор не мав результатів".

Зеленський узяв участь у 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» / Фото: Офіс Президента

"І я закликаю вас бути більш активними в цій роботі з нами щодо протиповітряної оборони", - додав український лідер.

Як повідомляв Укрінформ, 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України проходить у п’ятницю на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

Як заявили у Пентагоні, зустріч учасників коаліції у форматі "Рамштайн" сфокусує увагу, зокрема, на посиленні можливостей ППО для України, Коаліції повітряних сил, а також активізації оборонної промисловості країн-учасниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-