Уповільнення наступу РФ свідчить про організовану українську оборону - розвідка Естонії

Уповільнення наступу РФ свідчить про організовану українську оборону - розвідка Естонії

Укрінформ
Збройні сили РФ утримують ініціативу на оперативному рівні та проводять тактичний наступ на Донецькому напрямку, проте просування загарбників уповільнилось, що свідчить про організовану українську оборону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR з посиланням на щотижневе зведення розвідувального центру Сил оборони Естонії.

Зазначається, що оперативний тиск росіян зберігається на високому рівні, в середньому кількість атак становить до 195 атак на добу. Чверть із них проходить у Покровському секторі, який є центром найважчих боїв.

Попри високий оперативний тиск у Покровському секторі та на Курахівському напрямку, просування ЗС РФ не було останніми днями таким швидким, як у другій половині минулого місяця, йдеться в зведенні. Це свідчить про організовану оборону України. За даними відкритих джерел, Росія зосередила на Покровському напрямі до 50 тис. найбоєздатніших солдатів.

Читайте також: Україна досягла багатьох результатів у Курській операції - Столтенберг

Росія майже щодня комбіновано б'є балістичними та крилатими ракетами, а також дронами великої дальності по критично важливій інфраструктурі та цивільним об'єктам України (останніми днями – по Полтаві, Кривому Рогу, Львову). Таким чином, агресор намагається провокувати українське суспільство проти влади та посилити інформаційний ефект власного тактичного успіху, наголошується у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, на фронті минулої доби сталося 181 бойове зіткнення з російськими загарбниками, найгарячішою ситуація була на Покровському і на Курахівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-