Новий пакет допомоги США посилить оборону України артилерією, ППО та бронетехнікою - Зеленський

Новий пакет допомоги США посилить оборону України артилерією, ППО та бронетехнікою - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену, Конгресу та американському народові за оголошений новий пакет безпекової допомоги Україні.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

“Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, обом партіям Конгресу та американському народові за оголошений сьогодні пакет безпекової допомоги. Його вміст посилить оборону України, зокрема ППО, артилерію та бронетехніку. Допомога США вже врятувала тисячі українських життів, і це саме той тип лідерства, який потрібен”, - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що “цей пакет наданий у день, коли ми зустрілися в межах Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні для важливої дискусії з партнерами та рішучих кроків на підтримку наших чоловіків і жінок на фронті”.

Читайте також: Країни формату «Рамштайн» вже надали Україні військову допомогу на понад $106 мільярдів - Остін

“Цінуємо ці рішення та сподіваємося, що оголошені пакети будуть доправлені й запрацюють на полі бою якнайшвидше. Продовжуємо спільно міцно стояти на захисті свободи й проти російської агресії та терору”, - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині 6 вересня заявив, що США надають пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів, який буде доставлено швидко.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-