Мінські угоди були пасткою, яка дала Росії змогу підготуватися до війни - Зеленський

Мінські угоди були пасткою, яка дала Росії змогу підготуватися до війни - Зеленський

Укрінформ
Мінські угоди були пасткою, яка створила заморожений конфлікт і дала змогу агресору підготуватися до повномасштабної війни, тому до них не можна повертатися.

Про це Володимир Зеленський сказав під час 50-го міжнародного форуму «Амброзетті» в Італії, передає кореспондент Укрінформу.

«Мінськ» – це була пастка, і на жаль, частина Європи цю пастку Росії підтримала. «Мінськ» – це найгірше, що може бути, до чого у жодному разі не можна повертатися – заморожений конфлікт. Це пауза, яка дає можливість Росії, як агресору, готуватися. Що Росія і робила», - наголосив він.

Президент зазначив, що у період дії Мінських домовленостей Україні була у «сірій зоні» для всіх, у тому числі для інвесторів. «Який інвестор буде вкладати гроші в Україну, хоч в України і багата земля? Ніхто, бо не зрозуміло, що буде з Україною далі, бо немає стовідсоткової підтримки Європи, світу і не було стовідсоткового розуміння, що буде з Росією», - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський про «План перемоги»: Там буде, яким ми бачимо мир і чим натиснути на Путіна

Росія, за його словами, створила заморожений конфлікт та одночасно розвивала свою індустрію, готувалася до повномасштабного вторгнення в разі, якщо Україна обере свій шлях.

«Тому «Мінськ» не можна порівнювати з реальними гарантіями безпеки, бо «Мінськ» – це заморожений конфлікт. Його виконати було складно всім. Я спробував. Я пробував робити те, що повинен Президент – приїхав (для участі – ред.) у Нормандському форматі, це була зустріч Німеччини, Франції, Росії та України. Я з ним (Путіним - ред.) говорив. І ми з ним домовилися, що буде припинення вогню. Сьогодні багато людей каже про припинення вогню - я з Путіним пройшов кілька припинень вогню. Ми домовилися, а через деякий час вони почали нас убивати на контактній лінії. Я передзвонив йому і сказав: ми ж домовлялися про припинення вогню. Він відповів: так, ми зараз виправимо. Але пройшов певний час, і вони знову почали нас вбивати. Вони готувалися. Тому ніякого замороженого конфлікту», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Курська операція відкрила світовим лідерам очі на те, хто такий Путін

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2022 року, перед початком повномасштабного вторгнення, Путін заявив, що Мінських домовленостей більше не існує, оскільки Росія визнала незалежність «ДНР/ЛНР».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-