На фронті минулої доби сталися 183 бойових зіткнення

На фронті минулої доби сталися 183 бойових зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби сталося 183 бойових зіткнення з російськими загарбниками, найгарячішою ситуація була на Покровському і Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 неділі, 8 вересня.

За вчора росіяни завдали по українських позиціях та населених пунктах чотири ракетні удари, 93 авіаційних (зокрема задіяли 128 КАБ) та 1548 ударів дронами-камікадзе, здійснили 4579 обстрілів позицій військ і населених пунктів, 121 з них - із РСЗВ.

Авіаційних ударів армії РФ зазнали райони населених пунктів Харків, Тимофіївка, Козача Лопань, Мала Данилівка, Алісівка, Кругляківка та Ківшарівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області; Часів Яр, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Клебан-Бик, Вугледар та Водяне Донецької області; Новоандріївка на Запорізької області; Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по двох пунктах управління, засобу РВіА та десяти районах зосередження особового складу росіян.

Читайте також: Росія тримає у Чорному морі один носій «Калібрів»

На Харківському напрямку російські війська продовжували активні дії, загалом відбулося три бойових зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку росіяни 18 разів атакували позиції українських підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки. 

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 27 атак військ РФ неподалік Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Сіверському напрямку Сили оборони також відбили вісім штурмових дій, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили вісім спроб росіян прорвати українську оборону в районах Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, війська РФ здійснили десять атак неподалік населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 44 штурмові та наступальні дії. 

Російські війська концентрували зусилля в районах Новогродівки, Михайлівки та Гродівки, де провели більш ніж половину атак. 

Окрім того, спроби загарбників просуватись вперед зупинили неподалік Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селидового Донецької області.

Читайте також: Зеленський - про Покровський напрямок: Говорити завчасно, чекаємо на стабілізацію ситуації

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати війська РФ в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Галицинівка, Українськ та Георгіївка, де вони 47 разів намагалися прорвати оборону українських військ. 

На Времівському напрямку росіяни здійснили сім штурмів українських позицій неподалік Водяного та Вугледара Донецької області.

На Придніпровському напрямку Сили оборони жорстко припинили 11 спроб росіян просуватись на рубежі зайняті українськими військами.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках суттєвих змін не відбулося. Армія РФ здійснює перманентні обстріли цивільної інфраструктури, позицій українських військ, застосовує авіацію.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських загарбників не виявлено. 

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. 

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року становлять близько 625 тисяч 260 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-