Росія може використати іранські ракети для атак по інфраструктурі України восени та взимку - ISW

Росія може використати іранські ракети для атак по інфраструктурі України восени та взимку - ISW

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, Росія може застосувати іранські ракети Fath-360 для атак по енергетичній, цивільній та військовій інфраструктурі України восени та взимку.

ППро це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

За повідомленнями, Іран нещодавно доставив до Росії понад 200 балістичних ракет малої дальності Fateh-360. Британське видання The Times з посиланням на джерела писало, що російський корабель доставив ракети Fateh-360 до невідомого порту в Каспійському морі 4 вересня.

"Американські та європейські чиновники нещодавно підтвердили, що Іран почав постачати Росії балістичні ракети малої дальності, а за оцінками ISW, російські війська, ймовірно, будуть використовувати ракети, поставлені Іраном, для ураження української енергетичної, військової та цивільної інфраструктури наступної осені і зими", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Передача Росії іранських ракет призведе до різкої ескалації війни - Білий дім

Як повідомлялось, The Wall Street Journal із посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран відправив до Росії свої балістичні ракети малої дальності. Видання зазначає, що передання Іраном балістичних ракет "дасть Москві ще один потужний військовий інструмент для використання у війні проти України".

У Міністерстві закордонних справ України закликали Іран утриматись від передачі Російській Федерації будь-яких видів озброєння та військової техніки.

Фото: West Asia News Agency/Handout

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-