Стати воїном може кожен цивільний - офіцер Ігор Халус у проєкті «Командири нашої Перемоги»

Стати воїном може кожен цивільний - офіцер Ігор Халус у проєкті «Командири нашої Перемоги»

Анонс
Укрінформ
Навчитися військовій справі і стати бійцем можна дуже швидко, навіть без досвіду строкової служби.

На цьому наголосив командир роти 220-го батальйону 126-ї окремої бригади ТРО Ігор Халус у програмі нового проєкту Укрінформу “Командири нашої перемоги”.

Він розповів, що на початку війни, коли тільки комплектувалися бригади тероборони, до них потрапляли люди, які вперше у житті бачили автомати і боялися навіть набоїв. Як зазначив Халус, він щодня навчав цих людей на імпровізованому полігоні, як поводитись зі зброєю. У його взводі усі були цивільними, жодного військового, усі без досвіду строкової служби, додав він.

“Ти можеш бути воїном, навіть якщо ти прийшов із цивільного життя, навчитися можна дуже швидко” – запевняє офіцер, який пройшов бойові дії у Кринках та вивів із позицій живим увесь свій підрозділ.

Ігорю Халусу довелося взяти під командування роту з підрозділу, де загинув попередній командир, якого любили і поважали бійці. “Було важко, я був для них чужою людиною, без авторитету”, – розповів Халус.

Та вже перші надскладні бойові операції розставили все на свої місця – острів Козацький, а за ним – Кринки. За словами офіцера, разом із бійцями йому доводилося веслувати, забирати човнами поранених і загиблих під щільним ворожим вогнем.

“Люди побачили, що я нікого не кину, побачили, що я з ними, – розповів Халус – і вже з цього моменту з'явилася довіра”.

Читайте також: У моєму підрозділі ніхто не діє під примусом - офіцер Ігор Салій у проєкті «Командири нашої Перемоги»

Командир роти також вважає, що найстрашніша втрата на цій війні - ненароджене покоління.

“Я знаю цих хлопців, можу уявити, яких би синів вони виховали... та у них вже ніколи не буде синів”, – з болем сказав командир під час програми, адже саме перед записом повернувся з похорону свого побратима.

Чи вдалося ЗСУ повністю виконати завдання у Кринках, чи можна було провести військову операцію краще і що потрібно змінити командуванню під час планування бойових завдань на передовій – відповіді на ці та багато інших питань дав командир із бойовим досвідом Ігор Халус у програмі циклу “Командири нашої перемоги”, що вийде у понеділок, 9 вересня, о 18:00, на Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував цикл програм, головні герої яких – військові командири. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці, командири, які ведуть до перемоги.

Фото: Ілля Русачков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-