В ISW проаналізували заяви очільника ЦРУ щодо погроз Москви ядерною зброєю

В ISW проаналізували заяви очільника ЦРУ щодо погроз Москви ядерною зброєю

Укрінформ
Експерти Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували заяви директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса щодо погроз керівництва РФ застосувати ядерну зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Вільям Бернс застеріг Захід від занепокоєння з приводу стандартного бряцання РФ ядерною зброєю, яке ISW давно вважає частиною зусиль Кремля зі сприяння самостримуванню країн Заходу та впливу на ключові аспекти у політичних дебатах Заходу щодо підтримки України", - йдеться у повідомленні.

Також Бернс заявив під час дискусії з головою Секретної розвідувальної служби Великої Британії Річардом Муром, що російський лідер Володимир Путін продовжуватиме періодично погрожувати прямою конфронтацією Заходу, але ці погрози не повинні залякати Захід.

Він додав, що, за оцінками ЦРУ, російські війська могли розглядати можливість застосування тактичної ядерної зброї в Україні восени 2022 року і що він контактував з цього приводу з директором Служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним.

Оцінка ЦРУ можливої готовності РФ застосувати тактичну ядерну зброю в Україні восени 2022 року збіглася з активізацією російської риторики про ядерне протистояння на тлі успішних українських контрнаступальних операцій у Херсонській та Харківській областях.

Читайте також: Іран за літо збільшив запаси збагаченого урану - Bloomberg

Ця риторика, швидше за все, була частиною стандартної інформаційної операції (ІПСО), спрямованої на стримування західної допомоги Україні у галузі безпеки, ніж показником російської готовності застосувати ядерну зброю.

Москва неодноразово зверталася до погано завуальованих погроз ядерного протистояння між РФ та Заходом у ключові моменти західних політичних дискусій про подальшу військову допомогу Україні, наприклад, восени 2022 року, щоб викликати страх у тих, хто ухвалює рішення.

За оцінками аналітиків ISW, Москва навряд чи застосує свою ядерну зброю в Україні чи деінде.

Як повідомляв Укрінформ, глава МІ6 Річард Мур та керівник ЦРУ Вільям Бернс заявили, що Росія веде «безрозсудну диверсійну кампанію» в усій Європі, світовий порядок перебуває під найсерйознішою загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-