Сирський - про розслідування катастрофи F-16: Думаю, результати будуть найближчим часом

Сирський - про розслідування катастрофи F-16: Думаю, результати будуть найближчим часом

Укрінформ
Комісія Міністерства оборони України з'ясовує обставини катастрофи літака F-16, внаслідок якої загинув льотчик Олексій Месь, і результати розслідування можуть стати відомими вже найближчим часом.

Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сказав у інтерв'ю CNN, передає Укрінформ.

Сирський зазначив, що для керування F-16 були відібрані найкращі українські пілоти, які мали досвід польотів, вони пройшли підготовку в навчальних закладах країн-партнерів України.

«Безумовно, вони були висококваліфікованими, що підтвердили і наші партнери, і отримали всі допуски до експлуатації цих літаків», - сказав головнокомандувач.

За його словами, спеціальна комісія Міністерства оборони проводить розслідування, щоб з'ясувати всі обставини катастрофи F-16, яка сталася 26 серпня.

«Я думаю, що результати розслідування стануть відомі найближчим часом. З одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого, ефективність застосування цих літаків доведена результатами - знищенням F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність в боротьбі з ворожими крилатими ракетами», - заявив Сирський.

Водночас головнокомандувач відмовився коментувати, чи міг це бути "дружній вогонь". «Я не можу коментувати те, де ще немає результату», - сказав він.

Читайте також: У розслідуванні катастрофи F16 провідну роль відіграє Україна - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня під час відбиття російського масованого ракетно-авіаційного удару загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Олексій Месь.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зазначив, що до розслідування катастрофи літака F-16, який пілотував Олексій Месь, долучилися партнери зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-