Війська РФ за серпень 447 разів атакували Сили оборони хімічними боєприпасами

Війська РФ за серпень 447 разів атакували Сили оборони хімічними боєприпасами

Укрінформ
Російські війська за серпень здійснили проти Сил оборони України 447 атак із застосуванням спеціальних боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Про це командування Сил підтримки Збройних сил України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Встановлено, що загалом із 15 лютого 2023 року по 24 серпня поточного року кількість хімічних атак російської армії сягнула 4035.

"Поруч зі звичайними засобами вогневого ураження противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у якості засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу", – зауважили в Силах підтримки.

Читайте також: Росіяни нарощують динаміку хімічних атак проти Сил оборони

У командуванні наголошують: такими діями Росія грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов'язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Як повідомляв Укрінформ, у червні стало відомо, що держави-учасниці Ініціативи з обміну інформацією у сфері радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки та захищеності щодо України зобов’язалися забезпечити навчання і постачання обладнання для захисту особового складу українських Сил безпеки та оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-