Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Місяць Курської операції ЗСУ: перші підсумки, втрати ворога та тотальне приниження рф

Місяць Курської операції ЗСУ: перші підсумки, втрати ворога та тотальне приниження рф

Укрінформ
Курська операція СОУ принизила росію так, як ніхто і ніколи її не принижував

Курська операція. Місяць. Підсумки. Коротко.

За місяць СОУ вдалося встановити контроль на території понад 1 300 км², створивши тим самим буферну зону на кордоні з Сумською областю.

СОУ змусили відтягнути частину сил та засобів РОВ з інших ділянок зони БД в Україні до Курської області. Станом на 6 серпня у КО області знаходилося угруповання РОВ чисельністю до 10 тисяч л/с. На сьогодні це 35 тис л/с. Зокрема, йдеться про підрозділи:

► двічі утилізовану 155 ОБр МП;

► 56-го ПДП, що зараз у вкрай ущемленному становищі;

► 810-а ОБр МП, що рік сточувала зуби об кремінь у Кринках, потім відправлена ​​на Покровський напрямок, а після кинута в КО;

► 11-а ОДШБр;

► 488-й МСП зі складу 144-ї МСД;

► 71-й МСП;

► 38 ОМСБр;

► 64-а ОМСБр;

► 200-а ОМСБр;

► ЗШБ «Пятнашка» на кордоні КО та БілО;

● Подейкують, що там є ще якийсь “Ахмат”, але його зі складу СОУ ніхто поки що не зустрічав.

Вкрай цікавий момент щодо втрат.

Президент України Володимир Зеленський вперше озвучив кількість втрат РОВ саме в Курській області – це 6 тисяч тіл убитими та пораненими. З урахуванням нинішнього складу 35 тис. і 6 тис. втрат, загальна чисельність ресурсу РОВ, задіяного в КО, за місяць, склала 41 тис. тіл.

Фото Рейтерс
Фото Рейтерс

Станом на нині РОВ, незважаючи на посилення курського угруповання, не можуть стабілізувати ситуацію і продовжують втрачати територію, тобто змушені будуть гнати ще сили та кошти із зони БД в Україні в КО, збільшуючи контингент мінімум до 50 тисяч тіл.

СОУ перерізали найближчу та найважливішу рокадну “залізку” – через Суджу, тим самим порушивши залізничну логістику. Паралельно було порушено й автомобільну логістику, контролем низки трас у КО та частковим вогневим впливом навіть за Е-38 – основною автомобільною артерією з Курська до Рильська.

Фактично, контрольована територія в КО дозволяє завдавати ударів углиб території росії.

СОУ взяли під контроль найбільшу газорозподільну станцію в Суджі, що є дуже важливим козирем.

Обмінний фонд: у перші дні Курської операції російські представники заявляли про припинення будь-яких переговорів з Україною, зокрема щодо обміну полоненими. 24 серпня пройшов обмін 115 на 115. Російське керівництво вимушене йти на контакти, з урахуванням колосальної кількості полонених, які захопили СОУ.

І важливий аспект – тотальний репутаційний удар по росії, рівня якому не було з часів Другої світової війни. Хоча у 1969 році Китай на острові Даманський провів операцію на території СРСР. Але все ж таки, факт залишається фактом. Курська операція СОУ принизила росію так, як ніхто і ніколи її не принижував. І вдіяти з цим вона нічого не може, що є ще більшим приниженням. Безсилля, яке побачили всі. Абсолютно все.

Подобається, не подобається… а далі буде!

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач, «Інформспротив»

«Інформаційний спротив»

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-