Найефективнішим рішенням проти КАБів є ракети великої дальності на F-16 - французький експерт

Найефективнішим рішенням проти КАБів є ракети великої дальності на F-16 - французький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Щоб ефективно протистояти російським керованим авіабомбам, якими РФ тероризує прикордонні території, Україна повинна мати ракети дальнього радіусу дії та дозвіл використовувати їх углиб території Росії.

Про це французький воєнний експерт та консультант з питань повітряної оборони Ксавьє Тительман розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Найефективнішим рішенням проти так званих планерних бомб є ракети великої дальності, інстальовані на F-16, якими українці матимуть право бити по російській території вглиб», - розповів Тительман.

За його словами, інакше будь-який пілот буде наражатися на небезпеку кожного разу, коли він виконує місію з перехоплення.

«Українцям на F-16 потрібні ракети AMRAAM (сучасні ракети середньої дальності класу «повітря-повітря» - ред. ), однак більшої дальності, версії D, або ж такі їх різновиди, що можуть вражати цілі на відстані 120 кілометрів. Тоді вони можуть цілити по російських винищувачах, які несуть ці бомби, і водночас залишатись під російським радаром, навіть коли він працює», - пояснив експерт.

Читайте також: Нідерланди передають Україні ракети, обладнання та матеріали для F-16

Він зазначив, що існує також можливість використовувати ракети AMRAAM, що мають менший радіус дії - 70 км, якими американці вже оснастили F-16 для України, але це занадто ризиковано.

«Це небезпечно, тому що росіяни мають багато систем ППО, і можуть вести вогонь по F-16. Лише маючи точну інформацію, що російський радар вимкнений чи нейралізований, F-16 може піти на перехоплення російського винищувача», - наголосив Тительман.

На його думку, це можна буде робити, лише коли Україна матиме достатньо літаків, які зможуть не лише захищати тилові території, а й виходити на передню лінію та атакувати.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-