Курахівський напрямок: ворог активно штурмує піхотою і застосовує артилерію

Курахівський напрямок: ворог активно штурмує піхотою і застосовує артилерію

Укрінформ
На Покровському, Курахівському напрямках відбулося більше половини боєзіткнень за добу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Національної гвардії Руслан Музичук, передає Укрінформ.

"Цієї доби відбулося 167 боєзіткнень. Найактивніші напрямки останнім часом - Донеччина і останні дні безпосередньо Курахівський, Покровський напрямок, де противник намагається атакувати найбільше. Саме на цих двох напрямках відбулося майже половина боєзіткнень цієї доби , і більшість з них це зараз Курахівський напрямок", - сказав Музичук.

За його словами, саме на цьому напрямку за останній тиждень була проведена велика робота, щоб сповільнити просування ворога на Покровському напрямку.

"Останнім часом бачимо, що противник намагається активно діяти саме на Курахівському напрямку. В першу чергу це штурми груп піхоти. Тут ворог не так багато застосовує бронетехніку, проте досить активно застосовує артилерію, мають місце авіаційні удари, і цього тижня на цьому напрямку також було досить багато, більше 90 авіаударів протягом доби. Покровський, Курахівський. Харківський напрямки - саме ті ділянки, де ворог намагався найбільше завдавати авіаційних ударів", - сказав Музичук.

Також, додав він, на Харківському напрямку ворог постійно підтягує підрозділи, зокрема, на північне прикордоння, намагається випробовувати оборону українських захисників.

"Зокрема, за останні кілька днів є певна активізація в районі населеного пункту Тихе. Тобто мова не йде про велику кількість боєзіткнень. Проте ті переміщення противника і спроби штурмових дій по цій ділянці фронту також відмічаються, і наші підрозділи , інші підрозділи Сил оборони роблять все можливе, щоб протидіяти", - сказав Музичук.

Читайте також: На фронті минулої доби відбулося 167 боєзіткнень

Зокрема, на Харківському напрямку, за його словами, два тижні тому спостерігалися спроби колон техніки, орієнтовно з 6 одиниць, підкріплювати таки наступи, розраховуючи на раптовість атак.

Як зазначив Музичук, у складі таких колон - танки, БМП.

Передують таким наступам , за його словами, підтягування резервів противника - танкових, мотострілецьких підрозділів, як і угрупування на тій чи іншій ділянці фронту.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 10 вересня 2024 року становлять близько 627 тисяч 790 осіб, з них 1380 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-