На Харківському напрямку за добу знищили понад 120 загарбників та 66 одиниць озброєння

На Харківському напрямку за добу знищили понад 120 загарбників та 66 одиниць озброєння

Укрінформ
На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною, однак Сили оборони надійно утримують займані позиції. За минулу добу знищено понад 120 окупантів та 66 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ОТУ «Харків».

«Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Війська РФ продовжують тиснути на всіх активних ділянках фронту, але успіху не мають. Підрозділи Сил оборони надійно утримують займані позиції», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії з метою евакуації санітарних втрат та логістичного забезпечення підрозділів на передових позиціях. У Вовчанську противник продовжує штурмові дії в районі багатоповерхової забудови, здійснює повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Сил оборони України. Застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по місту. В районі населеного пункту Тихе противник здійснює переміщення малими групами з метою поповнення поточних втрат. Відмічаються випадки відмови особового складу військ РФ виконувати поставлені завдання.

За інформацією пресслужби, протягом минулої доби відбулися два бойові зіткнення. Російські окупанти також завдали 2 авіаудари з використанням 2 КАБів та 2 некерованих авіаційних ракет. Здійснили 37 ударів дронами-камікадзе. Позиції Сил оборони України окупанти обстріляли 422 рази. Від початку цієї доби триває бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Крім того, за минулу добу Сили оборони України знищили на Харківському напрямку 121 окупанта, 66 одиниць озброєння та військової техніки, 67 укриттів для особового складу та 1 стартовий майданчик запуску БПЛА ворога.

Читайте також: Росіяни за добу 82 рази обстріляли прикордоння Чернігівщини, Сумщини та Харківщини

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 10 вересня 2024 року становлять близько 627 тисяч 790 осіб, з них 1380 осіб - за останню добу.

Фото: 37 окрема бригада морської піхоти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-