Росія може застосувати іранські ракети по Україні упродовж тижнів - Білий дім

Росія може застосувати іранські ракети по Україні упродовж тижнів - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати передбачають, що Росія може застосувати іранські ракети Fath-360, які вже отримала від Тегерана, по цілях в Україні упродовж наступних тижнів.

Про це заявив у вівторок під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія отримала іранські балістичні ракети близької дальності Fath-360 та, ймовірно, застосує їх упродовж кількох тижнів проти України», - зауважив представник Білого дому.

Він наголосив, що це може призвести до загибелі ще більшої кількості українських цивільних, якщо враховувати те, як росіяни випускають балістичні ракети по цивільній інфраструктурі. Він також повідомив, що десятки російських військових раніше пройшли підготовку в Ірані щодо використання ракет Fath-360.

Кірбі зазначив, що Москва має власні ракетні можливості, однак поставки в Росію іранських Fath-360 розширять можливості РФ щодо застосування свого арсеналу по цілях за лінією фронту, зокрема по цивільній інфраструктурі.

Читайте також: США анонсували масштабний пакет санкції проти Ірану через передачу ракет Росії

«Це серйозно турбує, і це, безперечно, говорить про те, як партнерство (Росії й Ірану – ред.) загрожує європейській безпеці, а також як воно ілюструє дестабілізуючий вплив Ірану зараз, який виходить далеко за межі Близького Сходу», - зауважив представник адміністрації США.

У цьому контексті він уточнив, що Сполучені Штати готові оголосити санкції як проти Ірану, так і Росії у відповідь на поставки іранських ракет до РФ.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок підтвердив, що Іран передав балістичні ракети РФ для використання в Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-