Штати в ООН: Росія вже знищила в Україні понад 200 медзакладів

Штати в ООН: Росія вже знищила в Україні понад 200 медзакладів

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення до України, Росія вже знищила понад 200 українських медзакладів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вудс на засіданні Ради безпеки ООН.

“ Росія вже знищила 215 медичних установ та пошкодила ще 1646”, - сказав Вудс.

Він закликав усіх членів ООН “допомогти захистити Статут ООН, притягнувши Росію до відповідальності, не просуваючи мирний процес, якому бракує підтримки України і який винагороджує Росію за порушення Статуту, й позбавивши Росію матеріальної підтримки, необхідної їй для продовження цієї війни”. “Ми закликаємо держави-члени надати Україні засоби, необхідні їй для захисту свого народу й відновлення інфраструктури”, - наголосив дипломат.

Читайте також: Костін: Маємо спільний із МКС план розслідування російських воєнних злочинів

Вудс додав, що США вже надали Україні більше 2,6 млрд дол різноманітної гуманітарної допомоги. “Ми заохочуємо інших донорів підтримати гуманітарні потреби за допомогою Українського гуманітарного фонду або інших партнерів. Гуманітарні потреби зараз такі ж критичні, як на початку повномасштабного вторгнення”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Великої Британії Девід Леммі цього тижня планують здійснити спільний візит до Києва, щоб зустрітися з українським керівництвом та продемонструвати підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-