Росіяни перекинули штурмувати Вовчанськ підрозділи без бойового досвіду - Сили оборони

Росіяни перекинули штурмувати Вовчанськ підрозділи без бойового досвіду - Сили оборони

Укрінформ
Російські підрозділи, які залучаються до штурмових дій у Вовчанську, мають низьку підготовку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев, передає кореспондент Укрінформу.

"На цьому напрямку (Вовчанському - ред.) залучалася четверта добровольча розвідувально-штурмова бригада імені Олександра Невського. Вони зазнали великих втрат, і зараз їм на підкріплення прибувають військовослужбовці 128-ї окремої мотострілецької бригади, також заводяться солдати з інших підрозділів. Але, за останніми даними, підрозділи, які залучаються до штурмових дій безпосередньо у Вовчанську, мають доволі низьку підготовку, раніше ці військовослужбовці взагалі не брали участі в жодних бойових діях. Ми так розуміємо, що це новоприбулий особовий склад, піднятий Росією мобілізаційний ресурс", - сказав Саранцев.

Читайте також: На фронті сьогодні вже 58 зіткнень, Покровський і Курахівський напрямок - найгарячіші

За його словами, впродовж останніх тижнів неодноразово відмічалися випадки відмов особового складу ворожих військ від виконання бойових та спеціальних завдань (заходів логістики та інженерних робіт) на напрямку Глибоке - Липці і на Вовчанському.

"Противник все частіше залучає особовий склад, який морально не готовий виконувати будь-які завдання. Тобто, вони піднімають мобілізаційний ресурс, нашвидкуруч його готують, чи обманом, чи примусом, чи обіцянками про грошові винагороди відправляють на війну. Але люди розуміють, що їх обдурили, та відмовляються надалі йти у бій", - зазначив Саранцев.

Читайте також: СБУ заочно оголосила про підозру російському генералу, який планував захоплення Харкова

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу здійснили 95 обстрілів з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської, Сумської та Харківської областей, загалом пролунало 263 вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-