ISW проаналізував російські контратаки у Курській області

ISW проаналізував російські контратаки у Курській області

Укрінформ
Війська РФ можуть мати намір перерізати український виступ у Курській області, перш ніж розпочати більш організовану та добре оснащену операцію із витіснення ЗСУ з російської території.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що наразі російські війська проводять контратаки вздовж західного краю українського виступу у Курській області – на території, яка переважно складається з полів і невеликих населених пунктів. В Інституті припустили, що російські війська, можливо, працюють над створенням більш тактично вигідних позицій під час початкових контратак перед тим, як розпочати ширшу контрнаступальну операцію проти ЗСУ, які діють на північний схід від Кореневого та поблизу Суджі.

«Російські війська можуть мати намір перерізати український виступ і просунутися до міжнародного кордону на південний схід від Саності, щоб ускладнити існуючі українські логістичні маршрути і позиції вогневої підтримки, перш ніж розпочати більш масштабну контрнаступальну операцію», – вважають експерти.

У зведенні аналітики зауважили, що наразі незрозуміло, чи вважає російська влада, що нинішнє російське угруповання сил у Курській області може успішно відтіснити українські сили з цього району.

В Інституті додали, що російська влада може також планувати перекинути додаткові, більш боєздатні російські підрозділи з окупованої частини України для протидії українській операції у Курській області, хоча й незрозуміло, коли вона може здійснити таку передислокацію.

«Було б передчасно оцінювати вплив двох днів російських контратак на місячне українське вторгнення у Курську область, особливо на тлі триваючих українських транскордонних атак, і ISW продовжить оцінювати вплив російських контратак найближчими днями», – йдеться у зведенні.

Читайте також: Ситуація з контрнаступом росіян у Курській області є цілком прогнозованою - експерт

Як повідомлялося, за інформацією аналітиків DeepState, ситуація на лівому фланзі українського угруповання на Курщині погіршилася. Зокрема, за їхніми даними, російська армія розпочала активні штурмові дії, переправивши бронетехніку через Сейм та дрібніші річки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-