Потрібна жорстка реакція світу: Зеленський про удар росіян по автівках Червоного Хреста

Потрібна жорстка реакція світу: Зеленський про удар росіян по автівках Червоного Хреста

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський після удару російських військ по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецькій області наголосив, що світ має реагувати на воєнні злочини агресора жорстко і принципово.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зауважив глава держави, у цій війні все абсолютно очевидно: Росія несе зло, тоді як Україна захищає життя. Коли хтось хоче чути «обидві сторони», у Росії це сприймають лише як дозвіл убивати далі.

«Світ повинен реагувати жорстко й принципово. Не можна залишатися байдужим – і країнам, і міжнародним організаціям», – заявив Зеленський.

На його переконання, лише разом світ може змусити Росію припинити цей терор та змусити Москву шукати миру.

Президент висловив співчуття рідним і близьким людей, які загинули внаслідок цього воєнного злочину.

Читайте також: Костін: Маємо спільний із МКС план розслідування російських воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, уранці 12 вересня російська армія обстріляла Віролюбівку Донецької області, унаслідок чого троє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Пізніше стало відомо, що жертвами ворожого удару є штатні працівники МКЧХ. Вони прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок.

Ні сам Міжнародний комітет Червоного Хреста, ні Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця на удар російських військ по автомобілях місії наразі ніяк не відреагували.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-