На фронті за добу сталося 138 зіткнень, майже третина - на Курахівському напрямку

На фронті за добу сталося 138 зіткнень, майже третина - на Курахівському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби, 13 вересня, було зафіксовано 138 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, і найактивніше ворог наступав на Курахівському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України уФейсбуці про ситуацію станом на 8:00 суботи, 14 вересня.

За вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах удару однією ракетою, а також 82 авіаудари, скинувши 105 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4000 обстрілів, з них 131 - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Павлівка, Охтирка, Ямпіль, Кисла Дубина, Новоєгорівка, Бондарне, Часів Яр, Костянтинівка, Торецьк, Щербинівка, Петрівка, Леонідівка, Дружба, Селідове, Воздвиженка, Білицьке, Олександропіль, Вугледар, Іванівка, Новоданилівка, Новопавлівка, Миколаївка, Одрадокам’янка та Козацьке.

Читайте також: Прикордонники знищили на Запорізькому напрямку два спостережні пункти ворога

Вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження росіян, а також по пункту управління, РЛС С-300 і двох засобах ППО.

На Харківському напрямку точилися чотири бої. Сили оборони відбивали штурмові дії поблизу Вовчанська, Гатища, Глибокого та Липців.

На Куп’янському напрямку сталися 11 боєзіткнень біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Петропавлівки, Новоосинового і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази неподалік Копанок, Греківки, Твердохлібового, Макіївки, Невського, Ямполівки, Торського, Серебрянки та Білогорівки.

На Сіверському напрямку було три бойові зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку точилися чотири боєзіткнення у районах Часового Яру й Андріївки.

На Торецькому напрямку росіяни атакували шість разів неподалік Дачного, Торецька і Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 28 ворожих штурмових дій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новотроїцьке, Селідове, Михайлвка, Новогродівка та Гродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 43 атаки у бік Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки й Катеринівки.

На Времівському напрямку ворог 10 разів наступав поблизу Катеринівки, Вугледара і Золотої Ниви.

На Придніпровському напрямку російські війська зазнали поразки, п’ять разів атакуючи українські оборонні рубежі.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках обстановка без особливих змін.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Сили безпілотних систем знищили рідкісну російську інженерну машину біля річки Сейм

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російська армія зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів зі своєї території.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 14 вересня 2024 року становлять близько 632 тисяч 630 осіб, з них 1210 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-