На фронті за добу - 164 боєзіткнення, майже половина на Покровському та Курахівському напрямках

На фронті за добу - 164 боєзіткнення, майже половина на Покровському та Курахівському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби, 15 вересня, було зафіксовано 164 бойових зіткнення Сил оборони України з російськими загарбниками, майже половина з них - на Покровському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 неділі, 15 вересня.

За даними Генштабу, вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, застосувавши три ракети, а також 63 авіаудари, скинувши 128 КАБ. Окрім цього, ворог здійснив 4657 обстрілів, із них 131 - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Хотінь, Ободи, Іскрисківщина, Павлівка, Білопілля, Кіндратівка, Новоіванівка, Велика Чернещина, Катеринівка, Юнаківка, Первомайське Сумської області; Новоосинове, Ківшарівка, Берестове Харківської області; Дружба, Костянтинівка, Катеринівка, Клебан-Бик, Неліпівка, Олександропіль, Мирноград, Антонівка, Вугледар Донецької області; Верхня Терса, П'ятихатки, Лобкове Запорізької області.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали шість ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ росіян, один удар по пункту управління, а також уразили одну артилерійську систему та понтонний міст.

На Харківському напрямку відбулися три бойових зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу відбулися 17 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Колісниківки, Стельмахівки, Лозової та Синьківки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів, зокрема намагався просунутись уперед неподалік Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Зарічного, Чернещини, Серебрянки та Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 13 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку армія РФ атакувала два рази - біля Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 12 атак неподалік Дружби, Дачного, Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 41 штурм агресора у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Новоторецьк, Гродівка, Красний Яр, Новогродівка, Михайлівка та Маринівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 39 атак біля Селидового, Українська, Красногорівки, Долинівки, Желанного Другого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Першого.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, ворог здійснив шість штурмів позицій українських захисників неподалік Водяного, Золотої Ниви, Катеринівки та Вугледара.

На Гуляйпільському напрямку населений пункт Верхня Терса зазнав ударів керованими авіаційними бомбами.

На Оріхівському напрямку ворог завдав ударів некерованими авіаційними ракетами по населених пунктах П’ятихатки та Лобкове.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції вісім разів. Отримали жорстку відсіч і зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російська армія зі своєї території застосовує артилерію по українських населених пунктах.

Читайте також: Українські десантники розбили у Курській області п’ять БМД, танк і БТР росіян

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 вересня 2024 року становлять близько 633 тисяч 800 осіб, з них 1170 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-