Україна не може спорядити навіть 4 із 14 необхідних бригад - Зеленський

Україна не може спорядити навіть 4 із 14 необхідних бригад - Зеленський

Укрінформ
В Україні бракує необхідного озброєння. Київ не може повністю спорядити навіть 4 із 14 бригад, які треба підготувати.

Як передає Укрінформ, про це заявив Зеленський в інтерв'ю журналісту CNN Фаріду Закарії.

Президент України зазначив, що постачання допомоги від партнерів відбувається дуже повільно.

"По-перше, все відбувається дуже повільно. По-друге, нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета ми не спорядили навіть чотирьох (бригад - ред.)", - зазначив Зеленський.

Також він додав, що під час восьмимісячної паузи, коли Конгрес США не міг ухвалити позитивне рішення щодо допомоги Україні, були використані усі наявні резерви.

"Ми використовували все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, те, що є на складах або в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка в них була", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський - конгресменам США: Кожна затримка військових пакетів має негативний наслідок на фронті

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що лідери США та Великої Британії під час зустрічі у Вашингтоні підтвердили непохитну підтримку України, а також засудили співпрацю РФ, Ірану, Північної Кореї та Китаю.

Цього тижня в Лондоні зустрілися глави зовнішньополітичних відомств США і Британії, вони також здійснили спільний візит в Україну.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні потрібен дозвіл на застосування далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн: Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-