Бої тривають на семи напрямках, найгарячіший - Курахівський

Бої тривають на семи напрямках, найгарячіший - Курахівський

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 99 бойових зіткнень, на семи напрямках бої досі тривають, найнапруженішою ситуація залишається на Курахівському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 понеділка, 16 вересня, передає Укрінформ.

Російська армія не припиняє бити по прикордонних населених пунктах Сумської та Чернігівської областей. Із артилерії загарбники вдарили по Вовківці, Новій Слободі, Великій Берізці, Порохоню та Грем’ячу.

11 керованих авіабомб війська РФ скинули на Шалигине, Нову Слободу, Річки й Новомиколаївку.

Ударів 15 КАБами росіяни від початку доби завдали по власній Курській області.

На Куп’янському напрямку загарбники здійснили сім штурмових дій неподалік від Синьківки й Лозової. Три боєзіткнення завершені, ще чотири тривають.

Читайте також: Удар по багатоповерхівці у Харкові: у лікарнях залишаються 14 поранених, двоє у тяжкому стані

На Лиманському напрямку армія РФ атакувала 18 разів поблизу Греківки, Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Лозової, Білогорівки й у Серебрянському лісі. 12 атак українські захисники відбили, ще шість тривають.

Ворожа авіація вдарила по Новоєгорівці й Кучерівці.

На Сіверському напрямку протягом дня російські війська один раз безуспішно атакували в районі Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку загарбники чотири рази здійснювали штурмові дії. Дві ворожі атаки поблизу Часового Яру українські оборонці зупинили, ще дві тривають у районі Васюківки.

На Торецькому напрямку армія РФ атакувала 12 разів неподалік від Дружби, Торецька та Залізного. Дев’ять боїв уже завершені, жоден із них успіху загарбникам не приніс. Решта боїв тривають.

Ударів дев’ятьма керованими авіабомбами росіяни завдали по Щербинівці.

На Покровському напрямку від початку доби ворог здійснив 24 спроби потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Воздвиженки, Гродівки, Новогродівки, Маринівки і Красного Яру. Українські оборонці стримують натиск, 20 атак уже відбили, ще чотири боєзіткнення тривають.

Читайте також: За першу половину вересня росіяни застосували проти України понад 640 «Шахедів» - Зеленський

На Курахівському напрямку російські війська 26 разів атакували в бік Українська, Цукуріного, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки й Катеринівки. 19 боїв уже завершені, сім ще тривають.

На Времівському напрямку армія РФ п’ять разів атакувала позиції Сил оборони біля Вугледара, Катеринівки, Водяного й Костянтинівки. Дві штурмові дії ворога українські захисники вже відбили, решта боєзіткнень тривають.

На Оріхівському напрямку росіяни продовжують обстрілювати позиції оборонців та цивільну інфраструктуру, завдають авіаційних ударів.

На Придніпровському напрямку загарбники двічі намагалися витіснити Сили оборони з їхніх позицій, однак отримали жорстку відсіч та зазнали втрат.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися загалом 173 бойові зіткнення.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-