Нарощування військ є частиною довготермінового плану РФ, що виходить за межі війни в Україні - ISW

Нарощування військ є частиною довготермінового плану РФ, що виходить за межі війни в Україні - ISW

Укрінформ
Зусилля РФ щодо збільшення чисельності війська є частиною довготермінової мети РФ, яка виходить за межі війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Зусилля РФ зі збільшення чисельності збройних сил є частиною довготермінової мети РФ, що виходить за межі війни в Україні та спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довготермінових широкомасштабних реформ війська", - йдеться у звіті.

Як зазначається, ці реформи тривають з початку 2023 року та включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів, а також формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих та повітряно-десантних дивізій.

"Проте здатність РФ належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від ведення її війни в Україні, як раніше оцінювали в ISW", - йдеться у звіті.

Читайте також: Росії доведеться перекинути у Курську область додаткові підрозділи для контрнаступу - ISW

Середньотермінові та довготермінові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність РФ підтримувати збільшення чисельності своїх військових та належно впроваджувати намічені реформи, вважають аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, глава Росії Володимир Путін знову збільшив штатну чисельність армії, втретє з початку повномасштабної війни проти України. Тепер вона становитиме 1,5 млн військовослужбовців, що на 180 тисяч більше, ніж було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-