У 2024 році темпи набору новобранців у російську армію знизилися - британська розвідка

У 2024 році темпи набору новобранців у російську армію знизилися - британська розвідка

Укрінформ
Наприкінці 2023 року російські посадовці припускали, що Міноборони РФ набирає близько 1600 осіб щодня, однак публічно оприлюднені цифри цього року свідчать що цей показник становить близько 1000 осіб на день.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Аналітики розвідки зауважують, що війна в Україні обійшлася Росії дорого, особливо з погляду втрати військових. Так, за оцінками Міноборони Британії, з початку повномасштабної агресії Росія, ймовірно, втратила 610 тисяч військових убитими і пораненими.

«Тактика, заснована на масовому наступі піхоти, потребувала від Росії постійного поповнення сил на передовій внаслідок постійного потоку новобранців», – йдеться у зведенні.

На думку експертів, цілком ймовірно, що темпи набору новобранців у російську армію у 2024 році знизилися порівняно із темпами, досягнутими роком раніше. Наприкінці 2023 року російські посадовці припускали, що Міноборони РФ набирає близько 1600 осіб щодня. Однак публічно оприлюднені цифри цього року свідчать що цей показник становить близько 1000 осіб на день.

«Ці цифри самі по собі, ймовірно, є дещо завищеними», – вважають у розвідці Сполученого Королівства.

Читайте також: Британська розвідка показала знищені ЗСУ мости у Курській області

Це призвело до того, що у серпні 2024 року російське Міноборони збільшило бонуси за вступ до лав армії, що стає дедалі дорожчою стратегією вербування для Росії. Згідно з оцінками, виплати військовослужбовцям у Росії становили близько 8% федеральних витрат за рік до червня 2024 року.

У розвідці підкреслюють, що з усім тим, збільшення виплат, ймовірно, буде сприяти росту числа призовників до кінця цього року.

Читайте також: Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Росії Володимир Путін збільшив штатну чисельність армії до 1,5 млн військовослужбовців, що на 180 тисяч більше, ніж було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-