Правоохоронці встановили локацію у Новогродівці, де зробили фото з тілом загиблого українського воїна

Правоохоронці встановили локацію у Новогродівці, де зробили фото з тілом загиблого українського воїна

Укрінформ
Правоохоронні органи встановили локацію у місті Новогродівка Покровського району Донецької області, де була зроблена світлина з тілом загиблого українського захисника, якого, імовірно, стратили росіяни.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив начальник управління департаменту протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Денис Лисенко.

"Протягом всього дня і навіть зараз, правоохоронні органи вживають весь комплекс необхідних слідчих та оперативних заходів з метою встановлення всіх обставин вчинення цього злочину. Ми вже встановили більш-менш точну локацію у місті Новогродівка Покровського району Донецької області, де була зроблена та світлина з тілом нашого загиблого захисника. Зараз ми вживаємо заходів для встановлення інших обставин вчинення злочину, зокрема, особи потерпілого, а також тих збройних підрозділів ворожих військ, які причетні до цього чергового звірства", - сказав він.

Він додав, що станом на зараз прокуратура розпочала 36 кримінальних проваджень "за фактами, де досліджуються обставини вбивства 84 військовополонених безпосередньо під час потрапляння в полон або невдовзі після того, як наші захисники потрапили в полон".

Як повідомляв Укрінформ, працівники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях зареєстрували кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця представниками ЗС РФ.

Читайте також: Лубінець вимагає, аби Червоний Хрест нарешті провів розслідування теракту в Оленівці

17 вересня 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано допис щодо ймовірної страти українського захисника представниками ЗС РФ у місті Новогродівка.

На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-