Помста за сотні тисяч убитих росіянами людей має тривати вічно - військовий батальйону «Нахтігаль»

Помста за сотні тисяч убитих росіянами людей має тривати вічно - військовий батальйону «Нахтігаль»

Відео
Укрінформ
З точки зору об'єктивного аналізу війни як політичного явища, всі війни закінчуються перемовинами. Однак багато військових та сімей, які втратили на війні своїх побратимів і рідних, насправді не підтримують перемовин і прагнуть лише помсти.

Про це заявив військовий батальйону «Нахтіґаль» Ігор Шолтис (позивний «Гаррі Шульц») у проєкті «Станція Краматорськ», який вийшов у середу на Ютуб-каналі Укрінформу.

За словами військового, питання, в якому форматі ці перемовини виглядатимуть для України, залишається відкритим. «Це питання залежить від підтримки західної цивілізації, частина з якої дуже ницо, ганебно та імпотентно поводить себе по відношенню до захисту не лише України, а й загалом демократії, як такої, і справедливості в світі», – відзначив Шолтис.

На запитання, чи потрібні Україні перемовини взагалі, військовий відповів, що це залежить від кожного окремо і від суспільного зрізу взагалі. Адже, за його словами, величезна кількість хлопців і дівчат, які добровільно вступили до лав Сил оборони, присвятили цьому своє життя.

«Такі люди, як Дмитро Коцюбайло, втратили дуже багато своїх побратимів, – насправді не підтримують перемовин і прагнуть лише помсти. Так само і для сімей, що втратили на війні своїх рідних, питання перемовин є неприйнятним», – зауважив Шолтис.

Військовий зазначив, що «витратив би все своє життя на службу в армії і радше воював би з росіянами вічно, ніж змирився би з тим, що ми не можемо помститися за наших друзів». «Це частина нашого етнокоду, який доформувався остаточно після повномасштабного вторгнення», – пояснив він свою точку зору.

Читайте також: Військовий - про Курську операцію: Не все було так легко, як описують у ЗМІ

Більше про те, чому російське ІПСО не має впливу на вмотивованих воїнів, які критерії відбору до батальйону «Нахтіґаль» і чому «Майдан-3» в Україні неможливий, можна дізнатися у програмі «Станція Краматорськ» на Ютуб-каналі Укрінформу.

Ігор Шолтис та його команда наразі виконують завдання на Курському напрямку. У 2015 році він проходив службу в АТО. У Пісках Донецької області зазнав важкого поранення. Вдруге повернувся на фронт під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Паралельно з військовою справою Шолтис пише музичні композиції. Він відомий як автор та виконавець реп-пісень Гаррі Шульц.

Як повідомлялося, на Ютуб-каналі Укрінформу 18 вересня розпочинається новий сезон проєкту «Станція Краматорськ» – спільного продукту агентства та Центру протидії дезінформації при РНБО. Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-