Британія викликала російського посла після того, як Москва вислала її дипломатів

Британія викликала російського посла після того, як Москва вислала її дипломатів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії у середу викликало посла Росії у зв’язку із рішенням Москви вислати шістьох британських дипломатів із країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті британського уряду.

МЗС Британії рішуче засудило «безпрецедентну та необґрунтовану публічну кампанію агресії» Росії проти Сполученого Королівства, назвавши висунуті Москвою минулого тижня обвинувачення зловмисними та абсолютно безпідставними.

«Така поведінка прямо суперечить зобов’язанням Росії за Віденською конвенцією про дипломатичні відносини. Така модель поведінки є абсолютно неприйнятною, глибоко непрофесійною та не відповідає стандартам поведінки між державами», – заявили у МЗС Сполученого Королівства.

У зовнішньополітичному відомстві Британії закликали Росію «негайно припинити цю діяльність», а також запевнили, що ця кампанія не матиме успіху.

Читайте також: З Росії висилають молдовського дипломата

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня МЗС Британії назвало звинувачення, висунуті російською службою безпеки ФСБ на адресу шістьох співробітників британського посольства у Москві, абсолютно безпідставними.

У російській ФСБ заявили про нібито виявлені документи, які свідчать про те, що частина працівників британського Міністерства закордонних справ допомагала координувати якісь дії, що їх у ФСБ назвали "ескалацією політичної та військової ситуації" в Україні.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-