На фронті за добу відбулося 226 зіткнень, майже половина боїв - на двох напрямках

На фронті за добу відбулося 226 зіткнень, майже половина боїв - на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом минулої доби зафіксовано 226 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Куп’янському та Покровському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08.00 п’ятниці, 20 вересня, передає Укрінформ.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 76 авіаударів, скинувши 115 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4900 обстрілів, з них 192 - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів по районах населених пунктів, це, зокрема, Яструбине, Павлівка, Кекине, Руднєве, Річки, Велика Рибиця, Харків, Куп’янськ-Вузловий, Куп’янськ, Петропавлівка, Подоли, Твердохлібове, Борова, Сіверськ, Дружба, Клебан Бик, Петрівка, Катеринівка, Олександропіль, Трудове, Єлизаветівка, Дальнє, Павлівка, Благодатне, Кам’янське, Комишуваха, Новояковлівка, Юльківка, Малокатеринівка та Миколаївка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 26 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили два пункти управління, три засоби РВіА, два засоби ППО та три пункти управління БпЛА.

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу становила 13. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Стельмахівки та Глушківки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 28 разів неподалік Макіївки, Чернещини, Невського та Торського.

Читайте також: На Харківщині ворог намагається відновити штурмові дії в районі Лукʼянців

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки. Загалом відбулося вісім боєзіткнень.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази в районах Курдюмівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

На Покровському напрямку захисники відбили 41 штурмову дію в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Гродівка, Миролюбівка, Миколаївка, Новогродівка та Маринівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новогродівки та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 63 атаки біля Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки, де ворог намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив шість штурмових дій неподалік Вугледара, Рівнополя та Катеринівки.

Читайте також: Україна в ОБСЄ пояснила, для чого Силам оборони потрібна далекобійна зброя

На Оріхівському напрямку окупанти й надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Шість атак росіян не мали успіху в районах П’ятихаток, Роботиного та в напрямку Новоандріївки і Новоданилівки

На Придніпровському напрямку відбулося три бойових зіткнення з ворогом в острівній зоні дельти Дніпра.

На Гуляйпільському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1340 осіб. Також українські воїни знешкодили 20 танків, 39 бойових броньованих машин, 35 артилерійських систем, два засоби ППО, 52 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 59 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки ворога.

Фото: 60 окрема механізована Інгулецька бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-