Пам’яті військового Олега Фика

Пам’яті військового Олега Фика

Хвилина мовчання
Укрінформ
Захищав Батьківщину за покликом серця

Олег народився 28 вересня 1998 року в смт Козова Тернопільської області. Він на відмінно закінчив навчання у Тернопільському вищому професійному училищі №4. Хлопець швидко знайшов роботу і почав працювати на місцевому цукровому заводі.

Олег любив тварин, і маючи жагу та здібності до навчання, склав іспит у кінологічному центрі, де освоїв спеціальність кінолога.

Наприкінці 2018 року він пішов до армії на строкову службу. Там Олег почав багато читати, хоч у школі й не розділяв таке захоплення, а з часом зміг полюбити історичну літературу, і навіть мріяв зібрати власну бібліотеку.

"В ньому поєднувалась доброта, мудрість, сміливість, чесність. Від нього відчувалася підтримка та захист, він завжди знаходив влучні слова і поради. Це людина - реаліст, людина з сильним характером! Людина з великим добрим серцем, яка ніколи не покине у важку хвилину і завжди допоможе” , - згадує у соціальних мережах подруга Василина Павлюс.

Після армії Олег навчався у Бережанському агротехнічному інституті на кафедрі екології, паралельно працював в автомайстерні. Однак згодом поїхав на заробітки до Польщі, де зміг реалізувати себе за фахом.

Після 24 лютого 2022 року він повернувся до України, а згодом пройшов підготовку у Теребовлі й одразу став в ряди захисників.

"Війна застала Олега в Польщі, він мріяв заробити, побудувати будинок і завести сім'ю. Він без вагань зібрав речі і одразу прибув у військкомат”, - писала тітка загиблого Галина.

Військовий Олег Фик загинув 3 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Красногорівки, що на Донеччині. Захиснику мало б виповнитись 25 років. Поховали бійця 15 січня 2023 року в рідному місті.

У пам’ять про загиблого Козівська громада Тернопільської області відкрила меморіальну дошку на фасаді ліцею, у якому навчався Олег.

"Схилімо голови перед новітньою національною іконою, яка щодня зустрічатиме й проводжатиме поглядом учнів, земляків і нагадуватиме кожному, що наш захисник віддав життя, аби ми жили у мирній квітучій Україні", - написали на сторінці Козівського ліцею №2.

"Біль і скoрбoтa в серці кoжнoгo, хтo знaв Oлегa! Співчувaємo рідним. Схиляємo гoлoви перед світлoю пaм’яттю прo сміливoгo юнaкa, Вoїнa і Герoя. Зaрaди нaс він віддaв життя у бoю рaзoм із сoтнями укрaїнців. Зaрaди них мaємo жити, щoб Укрaїнa врешті здoбулa перемoгу нaд зaгaрбникoм", - вислoвили співчуття у Кoзівській селищній рaді.

Честь і вічна памʼять Герою!

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-