Умєров - про дозвіл бити вглиб РФ: Партнери жодного разу не казали, що це неможливо

Умєров - про дозвіл бити вглиб РФ: Партнери жодного разу не казали, що це неможливо

Укрінформ
Партнери України жодного разу не казали представникам української влади про те, що удари углиб РФ є неможливими.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував міністр оборони Рустем Умєров, передає кореспондент Укрінформу.

«Жодного разу (партнери — ред.) нам не казали, що це неможливо. Просто вони занурені у свої операційні питання, щоб отримати дозвіл для того, щоб бути на safe side (безпечному боці — ред.)... Це їхні внутрішні питання. Ми їх розуміємо, чуємо і чекаємо, коли нам нададуть цей дозвіл», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи були у діалозі конкретно з представниками США заборони на щось у плані ударів, чи проговорювалися ці цілі, Умєров поінформував, що у питаннях міжнародно визначених кордонів України взагалі «питань ніколи не було і не буде».

«У питаннях, де ми (зброю — ред.) застосовуємо далі, щоб мати відсіч або стримувати РФ - у цьому плані йдуть консультації. У цьому плані ми очікуємо від них результату, і, сподіваюся, вони нам нададуть цей дозвіл», - пояснив міністр.

Він запевнив, що Україна застосовує різну зброю — чи ракети, чи дрони, які були надані партнерами, відповідно до всіх домовленостей.

За його словами, Україна вже застосовувала таку зброю — зокрема, на ТОТ.

Читайте також: Британська розвідка оцінила наслідки удару по арсеналу в Торопці

«Коли ми пояснюємо свій план стримування ворога або наступу, контрнаступу, або оборонні операції тощо, ми завжди пояснюємо таргетування, цілі, якими силами і засобами ми будемо це робити, щоб наші партнери були у курсі цього. У цьому плані це — операційне питання, але ми його підняли на стратегічний рівень і пояснювали, як ми даємо відсіч ворогу, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не мав жодної переваги над нами тощо. І у цьому плані вони дуже нормально відносяться до цього. У них є свої оверсайти — тобто, вони у деяких питаннях мають питати свої парламенти, хто має питати радників з нацбезпеки. Зараз це опрацьовується, і згодом ми будемо мати вже результат», - поінформував Умєров.

Як повідомлялося, експрезидент Латвії Раймондс Вейоніс особисто виступив за дозвіл Україні наносити далекобійною зброєю удари по військових цілях у РФ. При цьому, за його словами, для західної сторони принципово важливо, щоб не було невиправданих жертв від ударів, завданих її зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-