Сили оборони уразили на території Росії РЛС «Підліт» - експерт

Сили оборони уразили на території Росії РЛС «Підліт» - експерт

Укрінформ
Українські військові за минулу добу уразили на території РФ, окрім арсеналів у Краснодарському краї і Тверській області, також і РЛС «Підліт», яка мала виявляти різні літальні апарати, щоб захищати різні об’єкти та склади, зокрема, стратегічного рівня.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, відповідаючи на питання про ураження цих двох військових арсеналів РФ, передає кореспондент Укрінформу.

«Окрім цих складів, є інформація, що (у РФ була — ред.) знищена РЛС «Підліт». Це — станції, які зобов’язані виявляти всі літальні апарати, не дивлячись на їхній габарити і їхній рівень застосування (тактичний, стратегічний, пілотований чи безпілотний), щоб захищати такі об’єкти і склади, зокрема, стратегічного рівня», - поінформував Тимочко.

Голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ висловив думку, що щодо цієї раділокаційної станції був режим таємності і реальний доступ до неї був «шалено обмежений».

«Точно, що місцеві про це не знали — бо немає ані фото, ані відео, окрім супутникових фото, скажімо так, військового рівня, про те, що вона уражена», - заявив Тимочко.

Читайте також: Як удар по 107-му арсеналу РФ вплине на війну? Це її новий етап?

За його словами, наразі можна говорити про те, що Україна має не просто засоби ураження, а і засоби відстежування та превентивного зачищення шляхів для підльоту до необхідних цілей.

«І це дуже важливо та серйозно, бо це свідчить про вибудовану уже стратегічну лінійку від, умовно кажучи, запуску БПЛА чи засобів ураження, їхнього прикриття захисту, їхнього наведення - до безпосереднього місця ураження», - переконаний Тимочко.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня у Генштабі ЗСУ поінформували, що Сили оборони України уразили російські військові арсенали у Краснодарському краї та у Тверській області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-