Головні наступальні дії росіян і далі зосереджені на Покровському напрямку - розвідка Британії

Головні наступальні дії росіян і далі зосереджені на Покровському напрямку - розвідка Британії

Укрінформ
Головним напрямом наступу російських військ залишається місто Покровськ у Донецькій області. Але російські окупанти наступають і на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Британії у соцмережі X.

"Основні зусилля російських військ, як і раніше, зосереджені на Покровську на сході України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, війська РФ, швидше за все, зайняли міста Гродівка, на схід від Покровська, та Українськ, на південь від міста. Наразі російські війська залишаються приблизно за 8 км від Покровська.

"Українські підкріплення, міські райони та українська оборона, ймовірно, сприяли уповільненню просування військ РФ по осі минулого тижня", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

Читайте також: Покровський та Курахівський напрямки - найгарячіші, на фронті за добу було 162 бої

Окрім того, у північно-східній частині Харківської області російські війська просунулися на захід від села Піщане. Тепер вони займають невеликий виступ за 3,5 км від річки Оскіл.

"Ймовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр та створити умови для своїх майбутніх операцій", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, попри заявлений намір лідера РФ Володимира Путіна збільшити чисельність армії до 1,5 млн військових, ймовірно, реалізації цього плану перешкоджатимуть великі втрати РФ на війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-