Україна готова ділитися досвідом використання американської зброї для її покращення - Міноборони

Україна готова ділитися досвідом використання американської зброї для її покращення - Міноборони

Укрінформ
Україна готова ділитися досвідом використання американської зброї для покращення її характеристик американськими компаніями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Україна готова ділитися з американськими компаніями досвідом використання їхньої зброї у протистоянні російській агресії, завдяки чому підприємства у Сполучених Штатах зможуть створювати і впроваджувати інноваційні технології її виробництва. Це відкриє шлях до поглиблення співпраці українських та американських компаній оборонної промисловості», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, заступник міністра оборони України Олександр Балануца у зверненні до американських оборонних компаній, членів Національної асоціації оборонних індустрій (NDIA) закликав до збільшення кількості спільних проєктів воєнної промисловості.

«Україна вже отримала величезний досвід використання західної зброї на полі бою. Ми готові ділитись ним для покращення характеристик озброєння. NDIA має перспективу стати інформаційним мостом між Міноборони та американськими компаніями», – зазначив заступник міністра.

Він також зауважив, що розвʼязана Росією війна відкрила «слабкі місця» країн НАТО. Щонайменше йдеться про недостатній темп виробництва озброєння та боєприпасів.

«Але ми бачимо, як ці виклики вирішуються. Готові зі свого боку до взаємодії для нарощування темпів, обʼємів і якості виробництва того, що довело ефективність на полі бою», – додав Балануца.

Він подякував американським зброярам за підтримку та внесок у стійкість оборони України. При цьому закликав не зупинятися у розширенні форматів взаємодії та ширше співпрацювати з українськими виробниками.

Читайте також: Міноборони пропонує скандинавським країнам підготувати й озброїти по одному українському батальйону

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден оголосив у четвер, 26 вересня, про виділення Україні оборонної допомоги на суму 7,9 мільярда доларів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-