У Нідерландах командувач та пілот F-16 порадив українським пілотам довіряти винищувачу

У Нідерландах командувач та пілот F-16 порадив українським пілотам довіряти винищувачу

Ексклюзив
Укрінформ
У Нідерландах командувач повітряного бойового командування та пілот F-16 назвав винищувач дуже потужним у повітрі та порадив українським пілотам довіряти F-16.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав Командувач повітряного бойового командування Марсель ван Егмонд, який був одним з пілотів, який 27 вересня взяв участь у прощальному польоті винищувачів F-16.

“Довіряйте літаку. Це дуже, дуже потужний засіб у повітрі. Він чудовий на поворотах, маневровий, але також будьте обережні напочатку, тому що вам потрібно навчитися користуватися ним, і також важливо яке у вас спорядження”, - сказав він відповідаючи на запитання, щоб він порадив українським пілотам, які тільки вчаться використовувати F-16.

За його словами, “найпрекраснішим був мій перший самостійний політ. І сьогодні було чудово прощатися та літати на F-16. Я літаю вже 29 років на F-16. Погода була не така гарна, як я сподівався, але у нас був дуже гарний політ”.

Він також розповів, що “я буду переходити на F-35 за кілька тижнів”.

Як повідомлялося, Нідерланди зняли з озброєння F-16, військово-повітряні сили перейшли на винищувачі F-35.

Читайте також: Деякі F-16 вже доставлені для підготовки українських пілотів у Румунії - ВПС Нідерландів

Виведені з експлуатації літаки, які не списані та не продані, будуть передані іншим країнам. Загалом йдеться про 42 винищувачі, 18 з яких мають бути направлені до центру підготовки пілотів у Румунії та 24 – до України. Раніше повідомлялося, що Румунії вже було передано 14 з обіцяних винищувачів, Україна також отримала певну кількість нідерландських F-16, проте їх точне число не повідомляється з міркувань безпеки.

Як передавав Укрінформ, у Нідерландах 27 вересня відбувся прощальний політ винищувачів F-16.

З авіабази “Волкель” у небо піднялося 8 винищувачів F-16. Слідкувати за дійством можна було наживо. В авіаційному ангарі, де проходила офіційна частина, розмістили екрани, велася пряма трансляція.

Фото: І.Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-