Основні наступальні зусилля ворога - на Покровському напрямку, загалом на фронті 136 боєзіткнень

Основні наступальні зусилля ворога - на Покровському напрямку, загалом на фронті 136 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті відбулося 136 бойових зіткнень, основні наступальні зусилля росіян - на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативній інформації станом на 22.00 28.09.2024 у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, окупанти сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках», - зазначається у дописі.

За інформацією Генштабу, відбулося 136 бойових зіткнень. Росіяни завдали двох ракетних ударів сімома ракетами, 50 авіаударів, скинувши при цьому 84 КАБ. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 700 дронів-камікадзе та здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку російські терористи один раз безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районі Тихого. При цьому втрати окупантів, за наявною інформацією на даний час, склали 45 осіб вбитими та пораненими, знищено бойову броньовану машину, чотири автомобілі та одиницю спеціальної техніки. Також наші захисники пошкодили танк, дві артилерійські системи та три автомобілі окупантів.

Читайте також: На Слатине скинули чотири авіабомби: кількість постраждалих зросла до шести, троє загиблих

14 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Синьківка, Лозове та Табаївка підрозділи Сил оборони відбили 11 атак. Триває три боєзіткнення поблизу Стельмахівки та Вишневого.

На Лиманському напрямку за сьогодні російські війська 22 рази атакували українських захисників в районах шести різних населених пунктів. Два боєзіткнення поблизу Невського досі тривають.

Читайте також: На Херсонщині протягом дня внаслідок обстрілів загинули двоє людей

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам’янського та Виїмки на Сіверському напрямку. Тривають бої.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили вісім спроб загарбників просунутись вперед в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки. Два боєзіткнення поблизу Часового Яру продовжуються. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку, де окупанти сім разів атакували наші позиції, п’ять боєзіткнень вже завершені. Бої тривають поблизу Торецька та Неліпівки.

Основні зусилля ворог і далі прикладає на Покровському напрямку. Тут, впродовж цієї доби, агресор 34 рази атакував наші позиції. В районах Селідового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки відбулося понад половина від усіх боєзіткнень. П’ять боєзіткнень тривають досі.

На Курахівському напрямку загарбники на цей час доби зробили вісім спроб просунутися вперед. Дві атаки продовжуються. В основному бої тривають біля Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника.

Складна ситуація на Времівському напрямку, де сьогодні агресор 15 разів штурмував передній край нашої оборони в районі Вугледара, Водяного та Катеринівки. На даний час триває вісім боєзіткнень.

Читайте також: Подвійний удар по Сумах: кількість загиблих зросла до 10, поранених - до 22

На Оріхівському напрямку, неподалік Роботиного, відбито один штурм російських загарбників.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив три марні спроби штурму позицій українських підрозділів.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, у Московській області ліквідували полковника армії РФ, який займався підготовкою фахівців із бойового застосування безпілотників.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-