Контроль над заводом у Вовчанську сприятиме подальшому контрнаступу ЗСУ - британська розвідка

Контроль над заводом у Вовчанську сприятиме подальшому контрнаступу ЗСУ - британська розвідка

Укрінформ
Відновлення українськими військами контролю над Вовчанським агрегатним заводом у Харківській області сприятиме подальшим контрнаступальним діям ЗСУ на півночі міста.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

У зведення йдеться, що наприкінці вересня українській війська відновили контроль над Вовчанським агрегатним заводом на Харківщині. Підприємство слугувало опорним пунктом для російської армії, що дозволяло Росії проводити тактичні операції на річці Вовчій.

У британському Міноборони припускають, що втрата контролю над агрегатним заводом обмежить можливості просування російських сухопутних військ у Харківській області.

«Ймовірно, контроль України над заводом сприятиме контрнаступу на півночі міста, щоб відтіснити російські сухопутні війська назад до українсько-російського кордону», – вважають аналітики розвідки Британії.

Експерти також зауважили, що Росія відвела війська з району Вовчанська для підтримки операцій у Курській області. Згідно із оцінкою британської розвідки, це майже напевно зменшило можливості сухопутних військ РФ у районі Вовчанська.

Читайте також: Буданов нагородив розвідників, які звільняли Вовчанський агрегатний завод

Як повідомляв Укрінформ, на агрегатному заводі у Вовчанську під час спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України російські командири змушували своїх солдатів чинити безнадійний опір, прирікаючи їх на загибель.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-