У Львові вчетверте не змогли обрати запобіжний захід псевдоактивісту Стахіву

У Львові вчетверте не змогли обрати запобіжний захід псевдоактивісту Стахіву

Укрінформ
У Галицькому районному суді Львова 1 жовтня вчетверте не змогли обрати запобіжний захід Остапу Стахіву, який підозрюється у шахрайстві та розкритті розташування підрозділу ЗСУ; псевдоактивіст подав клопотання про відвід слідчого та прокурора.

Про це повідомляє “Громадське”, передає Укрінформ.

“Галицький райсуд Львова на четвертому поспіль засіданні не зміг обрати запобіжний захід для антивакцинатора Остапа Стахіва та оголосив чергову перерву”, - йдеться в повідомленні.

Інформують, що Остап Стахів подав клопотання про відвід прокурора Олега Ковальчука через “ознаки фальсифікації доказів”. Але суддя заявив, що клопотання не є в межах розгляду справи про обрання запобіжного заходу і це має вирішувати слідчий суддя на іншому судовому засіданні.

Потім Стахів зачитав клопотання про відвід слідчого, в якому йшлося, що нібито слідчий СБУ змовився з суддею Віктором Романюком, “щоб не проводити слідчих дій”, і заявив, що подасть заяву у ДБР.

Як зазначає “Громадське”, суддя відхилив це клопотання. За його словами, щоб обрати запобіжний захід, участь слідчого необов’язкова. Також суддя додав, що Стахів зловживає своїм правом на відвід.

Суддя Романюк оголосив перерву до 2 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, на два попередні судові засідання з обрання запобіжного заходу, 25 та 27 вересня, Стахів не з'явився. На третьому засіданні 30 вересня псевдоактивіст подав клопотання про відвід судді.

Читайте також: У Львові знову не обрали запобіжний захід псевдоактивісту Стахіву

25 вересня СБУ, Нацполіція та прокуратура провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Йому повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Фото: hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-