Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку - Сили оборони

Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку - Сили оборони

Укрінформ
Російські війська готуються до ведення штурмових дій на Запорізькому напрямку, щоб просунутися до Донецької області та повністю вийти на її адміністративні кордони.

Про це речник Сил оборони півдня Владислав Волошин повідомив у коментарі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Сьогодні спостерігається намагання противника зосередити сили і засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного», – зазначив він.

За словами речника, біля Приютного мета цих дій – здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль усю Донецьку область та перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють Вугледар і Курахове.

Подібні підрозділи російська армія формує також біля Роботиного, щоб проводити там штурмові дії для захоплення українських позицій на так званому Роботинському виступі й рухатися далі на Оріхів.

Речник 118-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, яка виконує бойові завдання на цьому напрямку, Дмитро Пелих також підтвердив скупчення ворожої техніки в районі Роботиного.

Читайте також: У Вовчанську росіяни посилили штурмові групи - військові

«Є певна нас інформація, що вони підтянули на цей напрямок важку броньовану техніку, а також підвезли енну кількість багі або «гольфкарів», це мається на увазі техніка не російського виробництва. Щодо якогось більшого навантаження людьми, то їх ще не було. Очевидно, що вони готуються», – зауважив військовий.

За його словами, «виглядає так, що їм цей Роботинський виступ муляє очі, і вони б хотіли однозначно максимум його зрізати, або й піти далі, адже в планах – захопити і Запоріжжя».

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на Оріхівському напрямку російські війська сім разів атакували позиції Сил оборони неподалік від Новоданилівки, Малих Щербаків і Кам’янського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-