На фронті від початку доби відбулося 57 зіткнень, найбільше - на Курахівському напрямку

На фронті від початку доби відбулося 57 зіткнень, найбільше - на Курахівському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося 57 бойових зіткнень, найгарячіше на Курахівському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 середи, 2 жовтня.

«Від цинічних обстрілів з території російської федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Обстрілів ворожої артилерії зазнали такі населені пункти, як Волфине, Велика Писарівка, Іскрисківщина, Порозок, Середина-Буда, Первомайське, Степок, Ободи, Бачівськ, Караповичі, Бруски, Сем’янівка. Авіаудари загарбники завдали по районам Річки, Яструбщина та Уланове, скинувши 9 авіабомб. Також за сьогодні на Курську область ворог здійснив п’ять авіаударів, скинувши дев’ять КАБів», - ідеться уповідомленні.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 11 «Шахедів»

На Харківському напрямку українськими захисниками відбито одну атаку в районі Вовчанська. Також росіяни здійснили авіаудари по Харкову, Вовчанську, Великим Проходам, Черкаській Лозовій та Дергачам, застосувавши десять КАБів.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій неподалік Синьківки та Андріївки. Чотири боєзіткнення закінчилися, ще одне – триває. Авіаційних ударів КАБами зазнали Зелений Гай, Лісна Стінка, Вишневе, всього було скинуто десять авіабомб.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала шість разів поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. Українські захисники відбили всі атаки. Також ворог завдав авіаційних ударів по Чернещині та Ямполівці.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог наступальних дій не проводив.

На Краматорському напрямку загарбники двічі здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили одну атаку росіян поблизу Іванівського, ще один бій триває в районі Білої Гори. Ворог завдав ударів авіабомбами по населеним пунктам Никифорівка та Маркове, також загарбники вдарили НАРами у район Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог атакував дев’ять разів неподалік населених пунктів Диліївка, Торецьк, Неліпівка, Щербинівка. Три бої завершилися без успіху для загарбників, ще шість – продовжуються. Потерпають від ударів авіабомбами Краматорськ та Слов’янськ, також ворог НАРами атакував населений пункт Дружба.

На Покровському напрямку з початку доби загарбники здійснили 11 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Миколаївка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове. Сили оборони стримують натиск ворога та відбили вісім атак, три боєзіткнення – досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

Найгарячіший сьогодні Курахівський напрямок – 12 разів ворог атакував поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири – продовжуються.

На Времівському напрямку загарбники двічі безуспішно атакували позиції українських військ біля Богоявленки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку ворог продовжує обстріли позицій українських військ та цивільної інфраструктури, триває одне боєзіткнення в районі Кам’янського, окрім того ворог завдав авіаудару НАРами по Малій Токмачці.

На Придніпровському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Читайте також: Сили оборони за вересень ліквідували понад 38 000 військових РФ

Як повідомляв Укрінформ, бригада "Буревій" Гвардії наступу спільно з побратимами з інших підрозділів Сил оборони України відбили на Харківському напрямку ворожий штурм, у якому російські війська задіяли десятки одиниць важкої техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-