Міноборони з початку року допустило до експлуатації 900 зразків зброї та військової техніки

Міноборони з початку року допустило до експлуатації 900 зразків зброї та військової техніки

Укрінформ
Міністерство оборони України за 9 місяців 2024 року кодифікувало й допустило до експлуатації в Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – вітчизняного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомило МОУ.

Як зауважив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, протягом всього 2023 року були кодифіковані 405 зразків ОВТ, зокрема 244 - вітчизняного виробництва.

Серед кодифікованих і допущених до експлуатації новинок ОВТ найбільше автотранспорту, безпілотних авіаційних комплексів, боєприпасів, систем радіоелектронної боротьби, зв’язку, інженерних засобів, наземних роботизованих платформ.

За словами генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, у 2024 році вітчизняні зброярі не лише збільшили обсяги виробництва ОВТ за широкою номенклатурою, а й створюють чимало нових зразків. Ідеться про виробництво високотехнологічної зброї, роль якої помітно зростає на полі бою.

"Наразі ми працюємо над низкою важливих проєктів, реалізація яких збільшить нашу вогневу потужність. Деталізувати не можу, сьогодні це питання потребує тиші", – пояснив Гаврилюк.

Із понад 600 вітчизняних зразків ОВТ майже половину допустили до експлуатації упродовж третього кварталу поточного року.

"Щоб збільшити спроможності Сил оборони у небі та на землі, значно розшити номенклатуру виробництва ефективних інструментів війни, нам важливо нарощувати військово-технічну співпрацю з партнерами. Чим більше ми залучимо фінансових та технологічних інвестицій, тим менше шансів буде у Кремля реалізувати свої агресивні плани", - наголосив Гаврилюк.

Читайте також: Міноборони показало іноземним партнерам унікальну українську зброю

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони кодифікувало й допустило до використання у підрозділах Збройних сил України всюдихід-амфібію "ТАХА", який здатний працювати на будь-якій місцевості.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-