«Проводиться службове розслідування»: 123 бригада прокоментувала смерть військовослужбовця

«Проводиться службове розслідування»: 123 бригада прокоментувала смерть військовослужбовця

Укрінформ
Проводиться службове розслідування з приводу смерті військовослужбовця, командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба.

Як передає Укрінформ, офіційну заяву з приводу загибелі командира зробила 123 бригада тероборони ЗСУ у Фейсбук.

«Маємо повідомити інформацію з приводу смерті військовослужбовця нашої бригади, командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Світла пам'ять воїну-захиснику, співчуття рідним та близьким військовослужбовця.

Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування», - йдеться в повідомленні.

Бійці просять дати час керівництву бригади та Командуванню розібратися в тих обставинах, що склалися у військовому колективі й розв'язати проблемні питання для подальшого виконання особовим складом бойових завдань.

Про загибель командира 186 окремого батальйону 23-ї бригади ТрО стало відомо 2 жовтня. Зокрема, журналіст Володимир Бойко написав:

«33-річний комбат застрелився 2 жовтня після того, як його батальйон втік з позицій під Вугледаром, внаслідок чого місто було втрачено остаточно».

4 жовтня у Вознесенську близько сотні військових 187 батальйону 123-ї бригади ТрО вийшли на мітинг, протестуючи проти недостатньої підготовки та нестачі озброєння.

У свою чергу, начальник управління психологічної підтримки персоналу командування сил ТрО Олександр Пухальський стверджує, що зброєю та військовою технікою підрозділ повністю укомплектований. А вчинок бійців передбачає кримінальну відповідальність.

За інформацією Первомайської РДА, Ігоря Гриба поховали 5 жовтня у селищі Криве Озеро Первомайського району.

Жителі району зустріли кортеж загиблого воїна живим коридором, стоячи на колінах.

Читайте також: Вихід з Вугледара: необхідний крок, фронт не обвалився. А з КАБами – треба закінчувати

«Комбат поліг 2 жовтня під час виконання службових обов’язків із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави», - йдеться в повідомленні РДА.

Особовий склад бригади брав безпосередню участь у визволенні Миколаївщини та Херсонщини, а з листопада 2022 року виконував бойові завдання із захисту узбережжя річки Дніпро і островів Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, після довготривалих боїв Сили оборони відвели війська з Вугледара.

Фото: Фейсбук Богдана Станіславського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-