Загарбники розстріляли українських військовополонених у Нью-Йорку - Лубінець

Загарбники розстріляли українських військовополонених у Нью-Йорку - Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець повідомив про черговий воєнний злочин росіян - розстріл беззбройних українських військових у Нью-Йорку Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграм уповноваженого.

“Останнім часом у соцмережах зʼявляються відео ймовірних розстрілів і вбивств російською армією українських військових, які здаються у полон. Сьогодні в Інтернеті зʼявилися чергове відео, де окупанти, вірогідно, розстрілюють беззбройних українських військових на Донеччині”, - заявив Лубінець. 

Омбудсмен закликав міжнародну спільноту фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права. 

"Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ”, - зауважив він.

Читайте також: Розстріл 16 військовополонених на Покровському напрямку: загинули бійці двох підрозділів ЗСУ

Також Лубінець наголосив, “такі речі - це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання!”

Як повідомляв Укрінформ, у звіті Інституту вивчення війни (ISW) ідеться, що російські військові командири схвалюють страту бійців Збройних сил України, які здаються в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-