Росіяни обстріляли Вовчанськ із вогнеметної системи «Сонцепьок»

Росіяни обстріляли Вовчанськ із вогнеметної системи «Сонцепьок»

Укрінформ
Російські війська застосували вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепьок" по районах Вовчанська на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба Оперативно-тактичного угруповання "Харків".

"Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. У Вовчанську противник проводить активну розвідку за допомогою БпЛА, відновлює систему зв’язку, здійснює заходи логістичного забезпечення. Застосував ТОС-1А по районах міста", - йдеться в повідомленні.

В районі населеного пункту Глибоке противник основні зусилля зосередив на контролі повітряної обстановки з метою оповіщення особового складу про застосування БпЛА Силами оборони України. Також неподалік Лукʼянців ворог в нічний час за допомогою БпЛА здійснив дистанційне мінування ділянок місцевості протипіхотними мінами, поінформували в пресслужбі.

Крім того, в районі населеного пункту Тихе ворог здійснив переміщення особового складу на передових позиціях.

Протягом минулої доби відбулося 6 бойових зіткнень в районі Стариці та Вовчанська. Російські окупанти завдали 5 авіаударів з використанням 10 КАБів та завдали 43 удари дронами-камікадзе, а також здійснили 306 обстрілів позицій захисників України на Харківському напрямку.

Читайте також: На Харківщині за добу внаслідок російських атак загинула людина, семеро постраждали

За інформацією пресслужби, втрати ворога за минулу добу становили на цьому напрямку 78 окупантів, з них безповоротні - 32, санітарні - 46. Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 76 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 16 артилерійських систем, 13 автомобілів, 4 одиниці спецтехніки, 43 БпЛА. Знищено: 47 укриттів для особового складу, 1 пункт управління БпЛА, 1 місце зберігання боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії в Україні за тиждень становили 8660 солдатів та 1540 одиниць озброєння і військової техніки.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-