Комбат Юрій Федоренко - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»

Комбат Юрій Федоренко - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»

Анонс
Укрінформ
У резерві батальйону безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади нині перебувають 600 осіб, які хочуть служити, але для них немає місця. Тому доцільним було б збільшити чисельність батальйону в чотири рази, перетворивши його на полк.

Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів (УБпАК) «Ахіллес» 92-ї ОШБр Юрій Федоренко у новому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги», який вийде на новому Ютуб-каналі агентства 7 жовтня о 18:00.

Федоренко нагадав, що рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОШБр розширилися до батальйону у квітні 2024 року. За цей час бійці збільшили кількість знищеної та пошкодженої техніки ворога втричі.

Однак на сьогодні в резерві батальйону, за словами командира, перебуває 600 осіб, які хочуть служити, але для них немає місця в батальйоні. «Тому логічно та доцільно, що нам потрібно збільшити чисельність батальйону в чотири рази, перетворившись на полк», – розповідає військовий.

З початку повномасштабного вторгнення Федоренко та його бійці були в складі стрілецького підрозділу територіальної оборони. Вперше вони підняли безпілотник у травні 2022 року на Харківщині, коли противник нещадно обстрілював їхні позиції. Це й стало переломним моментом.

«Це було психологічно складно, коли весь час по тобі стріляють і намагаються вбити, а ти навіть не розумієш, звідки вони летять. Перший дрон, який ми підняли, дозволив нам вперше побачити, звідки противник стріляє та як переміщується», – поділився Федоренко.

За пів року від початку повномасштабного вторгнення половина стрілецької роти навчилася пілотувати БПЛА. Це дозволило виконувати завдання на лінії зіткнення та забезпечити контроль над 30-кілометровою зоною, починаючи від Печеніг до Балаклії. Далі – Харківський контрнаступ (з вересня 2022-го року), у якому бійці взяли участь як підрозділ, що займався коригуванням вогню.

«Наша ефективність – це результат системної роботи та дисципліни. 85% успіху на полі бою та можливість вижити залежить від належної підготовки», – підкреслив командир батальйону УБпАК «Ахіллес» 92-ї ОШБр.

У випуску програми «Командири нашої перемоги» Федоренко також розповів про ситуацію із забезпеченням, порушив актуальні питання української армії та шлях від першого підняття дрона до планів розширення до полку.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-