Харківщина: після втрати заводу у Вовчанську росіяни посилили атаки на цивільні об’єкти

Харківщина: після втрати заводу у Вовчанську росіяни посилили атаки на цивільні об’єкти

Укрінформ
У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Харків" російські війська активніше застосовують тактичну авіацію, скидають більше керованих авіабомб.

Про це в телеефірі заявив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев, передає Укрінформ.

"Якщо порівняти з попереднім періодом, зокрема кілька тижнів тому, то дійсно, ми зараз спостерігаємо збільшення активності тактичної авіації противника. Він став частіше завдавати авіаційних ударів і збільшив кількість використання КАБів", - сказав Саранцев.

На його думку, це пов'язано передусім із тим, що армія РФ зазнала "відчутної поразки", втративши агрегатний завод у Вовчанську, і тепер намагається відволікти увагу, завдаючи ударів по цивільних об'єктах та інфраструктурі і видаючи це за "великі тактичні перемоги" у знищенні "об'єктів логістики Сил оборони" чи "штабів з найманцями".

Читайте також: У Куп'янську КАБ влучив по території закладу освіти, двоє постраждалих

Він зазначив, що оперативна ситуація у зоні відповідальності ОТУ "Харків" залишається стабільно складною. Основним осередком бойових дій залишається Вовчанськ і прилеглі населені пункти, зокрема Стариця і Тихе.

"Вчора відбулося шість бойових зіткнень. Сьогодні від ранку триває одне бойове зіткнення. Противник намагається наступати з району населеного пункту Гатище на Вовчанськ, намагається просуватися до позицій Сил оборони, втім, всі його дії були завчасно виявлені і по ньому завдавалося вогневе ураження за допомогою артилерії і FPV-дрона. Станом на сьогодні втрат позицій Силами оборони не допущено", - заявив Саранцев.

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня спецпідрозділи ГУР МОУ повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу, знищивши десятки бійців елітних підрозділів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-