Росія б'є по Харківщині КАБами, виготовленими менш як місяць тому - військові

Росія б'є по Харківщині КАБами, виготовленими менш як місяць тому - військові

Укрінформ
Застосування російськими військами на Харківщині керованих авібомб, виготовлених менше ніж місяць тому, свідчить про вичерпання ворогом старих запасів.

Про це у телеефірі заявив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо КАБів, то противник не відмовився від використання тактичної авіації, і інтенсивність застосування саме цього виду озброєння така, що його виробництво працює фактично з коліс. Тобто, у нас є інформація про те, що він (ворог - ред.) використовує по нас ті боєприпаси, які були виготовлені буквально кілька днів тому. Буквально у вересні вони були виготовлені і вже потрапили на фронт», - сказав Саранцев.

Читайте також: Загарбники вдарили КАБами по Костянтинівці, є загиблий та шестеро поранених

За його словами, це свідчить про те, що РФ вичерпала старі запаси цих снарядів.

Речник зазначив, що українські захисники постійно працюють над знищенням комунікацій окупантів, їхніх укриттів, живої сили та техніки ворога.

Він також зауважив, що на Харківщині зараз не йдеться про зосередження сил на російсько-українському кордоні. Ворог використовує ті підрозділи, які були заведені раніше, за винятком невеликої кількості сил, що були відведені на Курський напрямок.

«Щодо сил і засобів, які противник наразі задіює на нашому напрямку, то їх достатньо, щоб він міг проводити заходи внутрішньої ротації. Окрім того, було невелике підсилення інженерними підрозділами на різних відтинках фронту і також було поповнення підрозділів, які займаються БпЛА», - сказав Саранцев.

Як повідомлялося, у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Харків" російські війська активніше застосовують тактичну авіацію, скидають більше керованих авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-